Online Bingo

Bingo is een spelletje dat al sinds lange tijd populair is en vaak gespeeld wordt. Door het unieke concept en de leuke spanningsboog tijdens het spelletje, wordt bingo al op veel plekken, zoals in bejaardentehuizen, elke dag gespeeld.

Bingo is een populair spelletje dat al sinds 1530 bestaat. Het spelletje is namelijk in Italië geboren uit het andere bekende spel Lotto. De naam ‘bingo’ is afgeleid van het formuliertje waar de getallen op staan.

Sinds deze tijd wordt bingo al een geruime tijd in Nederland gespeeld. Een aantal jaren geleden werd het vooral gespeeld als gezelschapsspel in bejaardentehuizen, opvangcentra of thuis, maar de laatste jaren wordt het spelletje ook steeds vaker online of op een computer gespeeld.

Hoe bingo vroeger een spel was dat vooral door eenzelfde groep mensen gespeeld werd, is het spelletje nu populair onder veel verschillende groepen mensen met verschillende leeftijden. Dit komt doordat het spelletje op steeds meer manieren te spelen is. Zo is bingo niet meer alleen als ouderwets spelletje uit de kast te trekken, maar is het nu ook te spelen op de computer, op een telefoon of op een tablet. Deze media zorgen er dus voor dat het al populaire spelletje nóg populairder wordt! Een website die Bingo spelletjes vergelijkt is bijvoorbeeld BeterBingo.

Ook de manier van bingo spelen is in loop der tijden veranderd. Vroeger werd het spelletje vaak aan een tafel gespeeld, waardoor potjes lang duurde. Tegenwoordig is het mogelijk om online bingo te spelen, waardoor alle nummers en alle bingo’s direct verwerkt worden. Dit zorgt voor snelle spellen, waardoor het nog beter mogelijk is om te genieten van dit leuke spelletje!